Halloween meikki



Tein tämän meikin halloween juhliin, jotka järjestimme kaverini kanssa lapsille. Tämä meikki tosin muistuttaa enemmän keijua tai merenneitoa, koska en halunnut tehdä mitään pelottavaa, etteivät pienet lapset pelästy. Mutta halloweeninahan voi pukeutua mihin naamiaisasuun haluaa.

Luomiväripalettini on BH Cosmetics merkkinen ja siinä on 88 eri sävyä. Käytin paletista pinkkiä ja violettia sävyä. Silmien sisänurkkiin laitoin Body Shopin helmiäisväriä. Luomen keskiosalle tulee pinkkiä ja ulkonurkkiin violettia. Rajat tulee häivyttää mahdollisimman hyvin. 

Koristetarrat ostin Green Whale kaupasta. Huulikiilto on NYX merkkinen.


Sain inspiraation tähän meikkiin kuvassa näkyvästä hatusta, joka on suuri hiuskoriste. Tosin unohdin ottaa hatun mukaan itse juhliin... Onneksi minulla oli sentään violetti kaulakoru ja hame päällä.


Tykästyin noihin kasvotarroihin. Kännykkä kameran kauneus moodi vain jäi alkuun päälle, jolloin kamera jätti välillä hauskat otsakorut kokonaan kuvasta pois..! Yllä olevassa kuvassa näkyy, miten  toinen tarroista on lähes piilossa. Kauneus moodi silottaa ihoa ja poista esim. luomia kasvoista, mikä ei aina ole hyvä asia.. Itse ainakin tykkään luomistani, enkä yritä peitellä niitä tarkoituksella. Ainut poikkeus on oikean kulmakarvan alla oleva luomi, koska se saa kulmat näyttämään todella epäsymmetrisiltä. 


Yritin ottaa kuvia joka kuvakulmasta. Koitan keretä jossain vaiheessa taas tekemään uuden meikki tutoriaalin youtube kanavalleni.


Halloweenin historiaa

Halloween pohjautuu kelttiläisten kulttuurien syksyllä, maanviljelyskauden lopussa vietettyyn vanhan uuden vuoden ja sadonkorjuun juhlaan, samhainiin. Kelttien uskomusten mukaan tämän maailman ja yliluonnollisen maailman väliset rajat katosivat luonnon kuihtuessa ja kuollessa, ja henget saattoivat yrittää houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen. Sen vuoksi juhlan aikana poltettiin kokkotulia asutusten ympäristössä, koska tulien uskottiin antavan suojaa henkien hyökkäyksiä vastaan.
Suomessa vastaava juhla on Pyhäinpäivä. Uskottiin, että aattoyönä pyhät miehet, autuaat marttyyrivainajat, olivat joukolla liikkeellä. Vainajille tarjottiin juhlaruokaa ja heidän odotettiin kylpevän saunassa. Vanhasuomalainen Kekri sijoittuu samaan aikaan, mutta on maataloudellinen satovuoden taitekohtaan sijoittuva työnjuhla.
Kristinuskon levitessä lähetystyöntekijöitä kehotettiin sulauttamaan kristittyjä tapoja pakanallisiin juhliin niiden kieltämisen sijasta. Niinpä tämäkin pakanallinen juhla korvattiin kristinuskon marttyyreille omistetulla juhlalla (omnium sanctorum). Irlannissa tämä päivä sai nimen All Hallows’ Eve, ”Kaikkien pyhimysten päivän aatto”. 


Tässä kuva juhlistamme. Lisää kuvia on tulossa leivontablogin puolelle,


En pahemmin välitä kauhusta tai synkästä goottityylistä, mutta kaikki söpöt halloween aiheiset teemat ja ohjelmat ovat kivoja. Esim. Hotel Transylvania trilogia on todella mahtava! Harmitonta hupia koko perheelle.


Hauskaa halloweenia, kekriä ja pyhäinmiesten päivää kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit