Hiusväristä luopuminen


Päätin kesällä luopua pinkistä hiusväristäni, vaikka se olikin aivan ihana. En usko että olisin ikinä kyllästynyt siihen, mutta itse värjääminen on aika työlästä ja hiuksia kuluttavaa.

Jouduin pitämään pinkkiä väriä yllä kerran viikossa käytettävällä suoravärillä. Tämä kulutti hiuksiani kovasti. Lisäksi tympäännyin siihen, että pyyhkeet, lakanat ja vaatteet olivat jatkuvasti pinkissä värissä.

Tein youtubeen parikin videota aiheesta. Lopetin kesän alussa suoravärin käytön, minkä takia väri alkoi nopeaa haalistua. Lisäksi aurinko vaalensi hiuksia. Käytän hiuksiin öljyä lähes päivittäin, mikä hoitaa hiuksia hyvin ja myöskin poistaa väriä. Hiuksiin voi käyttää mitä tahansa öljyä. Sitä kannattaa lisätä hiusten latvoihin ihan päivittäin ja koko hiuksiin 1-2h ennen pesua.

Löysin ohjeen luonnolliseen hiustenvaalennustököttiin, johon tulee mm. hunajaa, oliiviöljyä ja kanelia. Tämä seos ei merkittävästi hiuksia voi vaalentaa, koska siinä ei ole hapettavia ainesosia, mutta aion kyllä testata ohjetta jatkossa ja teen siitä erillisen postauksen.

Värinpoisto

Kesän loppupuolella päädyin värinpoistoon, koska en vain enää sietänyt rumaa kulahtanutta pinkkiä. Päätin testata värinpoistoa ensimmäistä kertaa kotona. Tämä onnistuu siis hiuksia vaalentamalla. Vaalennus toimikin latvoihin super hyvin, mutta ylemmäs pinkkiä väriä jäi vielä aika paljon.

En onneksi levittänyt ainetta juuriin, koska lopputulos olisi ollut aika kauhea. Vaalennus tarttui hyvin omaan hiusväriini, mutta pinkeimpiin osiin se ei purrut.

Olen aina ollut sitä mieltä, että blondi ei vain minulle sovi. Kauhistelin hiuksia hetken, mutta olin kyllä varautunut tähän ja päätinkin iskeä hiuksiin kasviväriä, joka on huomattavasti terveellisempi värivaihtoehto kuin synteettiset värit.


Kasvivärit

Testasin Cultivator's light brown sävyä. Ostin pakkauksen Hyvinvoinnin tavaratalosta, mutta Ruohonjuuri myy myös näitä. Pussin sisältö lisätään veteen (100ml) ja sekoitetaan tahnaksi. Tämä levitetään hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 60-90min. Käytin hiuksiini 2 pussia. Tämän jälkeen väri huuhdellaan pois vedellä. Cultivator'sin värit sisältävät mm. cassiaa, mikä on todellinen tehohoito hiuksille. Ostin puhdasta cassiaa vielä erikseen ja teen siitä erillisen videon. 

Cultivator's väri maksa 12-15€. Kasviväreillä saa lähinnä lämpimpiä sävyjä aikana. Vaalennus ei näillä onnistu, koska nämä eivät sisällä hapettimia. Kasvivärit ovat kuitenkin melko tehokkaita ja ne pysyvät hiuksissa hyvin. Väri syvenee 48h sisällä vielä entisestään. 

Cultivator's suosittelee, että hiuksia ei värjätä kasviväreillä 5-6 viikkoon synteettisen värjäyksen jälkeen lähinnä sen takia, että kasvivärit tarttuvat paremmin hyväkuntoisiin hiuksiin. Itse löin värin päähän samana päivänä värinpoiston jälkeen, sillä en vain sietänyt blondia tukkaani.

Mikäli kasvivärit mietityttävät, kannattaa ottaa yhteys ekokampaajaan. Turussa toimii ainakin yksi ekokampaamo.

Lue täältä lisää kasviväreistä!


Parempi tämä on kuin blondi. Aion kuitenkin testata vielä tummempaa kasviväriä. Tykästyin tähän tuotteeseen! Lisäksi se kätki jäljelle jääneen pinkin! Aion jatkossa käyttää lähinnä vain kasvivärejä, koska ne ovat terveydelle ja luonnolle huomattavasti parempia vaihtoehtoja kuin synteettiset väriaineet! 💚



Kommentit

Suositut tekstit