Rasvat ja terveys



Olen kirjoittanut rasvoista leivontablogini puolelle ainakin kolme kertaa. 
Tässä tekstissä erittelen eri rasvoja ja kerron myös hieman taustatietoa ja kemiaa.
Tässä tekstissä kerron enemmän mm. omega-3 rasvoista ja lisäravinteista.
Tämä teksti on viimeisin ja siinä kerron viimeisimmistä tutkimustuloksista rasvojen osalta.

Alla olevalle videolle yritin koota näistä kaikista asiaa tiivistetysti, mutta toki asiaa olisi ollut vaikka tunnin luentoon. Alkuperäinen video oli yli 45min pitkä, mutta onnistuin editoimaan sen reilu 10minuuttiin. Toivottavasti pääasialliset seikat käyvät kuitenkin videolta ilmi.


Lähteitä:
  Suomalainen käypä hoito: http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50025
Duodecim: https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00035
Englanniksi: https://www.medicalnewstoday.com/articles/321990.php
FINRISKI: https://thl.fi/fi/web/kansantaudit/sydan-ja-verisuonitaudit/finriski-laskuri
PubMed / artikkeleita (eng): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/
Zinzino: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.com/2018/01/zinzino-oljy.html
Omega-3:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30553401
https://omega3innovations.com/blog/why-everybody-should-get-their-omega-3-index-measured/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18408140
https://www.ocl-journal.org/articles/ocl/pdf/2010/05/ocl2010175p267.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/15208005/
https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs11883-019-0762-1.pdf?fbclid=IwAR1Al0XhGpeLduohwlI665sc2B2WuihIG2vTd4A-J9otjr2NXkSv4U7VhjQ
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27522963?fbclid=IwAR1SrBvU2ACHew-_3u_NvUynfxKII7_IA_poduAhRcRdOa4XOwMddo_-h9Y
http://www.calmeva.com/wp-content/uploads/2017/07/Etude-Harris.pdf





Kommentit

Suositut tekstit