Rasvaisen ihon hoitovinkkejä



Tämän kertaisella videolla kerron vinkkejä rasvaisen ihon hoitoon. 
Alla vielä hieman tietoa aknesta.

Finnit ja akne johtuvat hyvin pitkälti hormoneista. Mikä tahansa hormoni voi aiheuttaa finnejä. Insuliini on myös hormoni ja sitä erittyy haimasta, kun ihminen syö sokeria. Insuliini mahdollistaa sokerin kulkeutumisen verestä solujen sisälle. Ilman insuliinia sokeri jää verenkiertoon ja solut kuolevat, koska eivät saa energiaa. 

Nopeita hiilihydraatteja syödessä insuliinia erittyy suuri määrä kerralla. Hitaat hiilihydraatit ovat parempi vaihtoehto keholle, koska tällöin insuliinin eritys on tasaisempaa ja hitaampaa. Hitaita hiilihydraatteja syödessä verensokeri ei pääse kohoamaan yhtä korkealle kuin nopeita hiilihydraatteja syödessä. Ruis on yksi parhaimpia verensokerin tasoittajia.

Mikäli aknea halutaan hoitaa ruokavaliolla, kannataa suosia nimenomaan hitaita hiilihydraatteja. Hiilihydraatteja ei kannata kokonaan jättää pois, sillä ne ovat solujen polttoainetta. Mikäli keho ei saa ravinnosta hiilihydraatteja, alkaa se valmistaa rasvasoluista ketoaineita, jotka toimivat hiilihydraatin tavoin, mutta ovat huomattavasti vähemmän tehokkaita kuin esim. puhdas glukoosi.

Hiilihydraatteja ovat kuidut, tärkkelys ja sokerit. Kaikki ravinnosta saatavat hiilihydraatit pyritään hajottamaan kehossa glukoosiksi, joka on lihasten ja aivojen polttaine. Glukoosia varastoituu mm. maksaan ja lihaksiin. Toinen sokerimuoto on fruktoosi eli hedelmäsokeri, mutta se varastoituu vain rasvakudokseen ja rasvoittaa maksaa. Lihakset eivät hyödynnää fruktoosia. Hedelmien ja marjojen mukana fruktoosia tulee vain vähän. Lue lisää hiilihydraateista täältä.


Kommentit

Suositut tekstit